maanantai 3. syyskuuta 2012

Retki Liminganlahden luontokeskukseen osa 1

 Onneksi aurinko lesotti taivalta, kun koitti retkipäivä Liminganlahdelle. Ajelimme muutaman kilometrin matkan ja saavuimme pienen loppukirin siivittäminä hienon luontokeskuksen pihaan. Lähdimme luokittain tutkimaan aluetta ja a-luokka lähti lintutornille ja b-luokka jäi tutustumaan luontokeskuksen sisätiloihin. Olli-opas jakoi kaikille kiikarit ja otti vielä kaukoputkenkin mukaansa. Yläkuvassa näkyy merenrantaa, jossa lauma lehmiä oli laiduntamassa. Kuvat saa kilkkaamalla suuremmaksi.
 Onko tuolla merihanahia? Minne se ruskosuohaukka meni? Missä?! Kiinnostavaa ja mieleenjäävää oppimista oli tarjolla ihan varmasti.
 Mitä varten tuo sorsa on menny noitten lehmien luo? Eikö se pelekää sitä? Näkkyykö se ruskosuohaukka tuolla. Hei niitä on nyt kaks!
 Tornille näkyi mainiosti Lumijoen kirkon kellotapuli. Oispa meillä ollut siivet...
 Tässä olemme palanneet tutustumaan luontokeskuksen sisätilan näyttelyyn, joka olikin tosi hieno. Menkää kaikki muutkin ihastelemaan. Kuvat ja kerronta tulee kahdessa osassa, koska nämä kuvat näppäsin omalla kännykällä ja Tiina otti kuvat aikuisten oikeasti kameralla. Meillä oli hieno retki ja seura ihan valioluokkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti